Rampe de udare

instalatie irigareInstalatiile de udare prin aspersiune, cu tambur si furtun, pot fi echipate, in locul carucioarelor port-aspersoare, cu rampe de udare.

Astfel echipate, instalatiile pot fi utilizate la udarea culturilor de camp cu talie joasa (lucerna, soia, grau, orz, ovaz, etc.) – culturi la care nu este necesara deschiderea de culoare tehnologice. De asemenea, cu aceste instalatii se pot aplica udari si la culturile horticole (cartofi, varza, spanac, salata, etc.), in orice faza de vegetatie.
Productivitatea este superioara fata de cea obtinuta in cazul instalatiilor echipate cu aspersoare.rampa

Rampele de udare sunt echipate cu dispozitive de pulverizare cu duze si deflector fix. Spre deosebire de aspersoare, acestea pot asigura o ploaie de calitate, chiar si la o presiune de 1 bar! Astfel, instalatiile de irigare echipate cu rampa de udare, pot fi utilizate, cu succes, în zonele în care presiunea disponibila la hidrant este deficitara. În vederea echiparii instalatiilor, recomandam alegerea rampelor de udare, dupa cum urmeaza:

rampe de udare

Rampele se monteaza pe un carucior echipat cu 3 roti. Cele 2 aripi ale rampei sunt executate din tronsoane, cu lungimea de 3 m, ce pot fi asamblate, cu usurinta, de catre 1 … 2 operatori. Tronsoanele se pot stivui pe carucior, în vederea transportului pe distante lungi. Întreaga structura metalica a rampei este zincata la cald.